SI | EN

Dejavnosti

#Naprejvpreteklost #Prazničnimuzej

Spoštovani

Naša skupna promocijska akcija Naprej v preteklost, ki smo jo izvedli v mesecu avgustu, je bila nadvse uspešna. V anketi, ki smo vam jo razposlali, ste podprli idejo, da akcijo ponovimo. S Službo za premično dediščino in muzeje smo se odločili, da bo naslednja akcija #naprejvpreteklost potekala med 7. 12. in 13. 12. 2020, njena tema pa bo #prazničnimuzej.

Skupna akcija NAPREJ V PRETEKLOST bo od sedaj namenjena le objavam in dogodkom na spletu. Na vaših družabnih omrežjih in spletnih straneh lahko objavljate kratke filme, zanimive informacije, fotografije, predstavitve muzeja, predmetov ali delavcev. Glede na temo #prazničnimuzej posebej priporočamo, da z objavami predstavite zbirke in dejavnosti v duhu veselega decembra. Leto 2020, ki nam ni bilo preveč naklonjeno, želimo zaključiti v pozitivnem duhu in z veliko blišča. Več bomo objavljali, bolj bo zanimivo. Skupaj bomo opozarjali na bogastvo, ki ga ponujajo naši muzeji, na našo ponudbo in dejstvo, da so muzeji zanimivi, zabavni ter varni prostori učenja in zabave.

Muzeji, ki ste sodelovali  pri prvi akciji, ste prejeli svojo grafično podobo, ki jo uporabljate še naprej. Skupna podoba bo tokrat prilagojena praznični temi in vam jo bomo posredovali po zaključenih prijavah. Prav tako boste prejeli plakate, ki si jih lahko po potrebi sami natisnete.

Ne pozabite, tokrat uporabljamo dva ključnika/hashtaga: #naprejvpreteklost

                                                                                                                  #prazničnimuzej

Prosimo, da ob vsaki objavi v okviru akcije uporabite omenjena ključnika/hashtaga. Le tako bomo lahko sledili objavam in na koncu izvedli analizo.

 

Za člane SMS je sodelovanje brezplačno. Za vse druge muzeje je participacija 20 EUR.

 

Prijavnico pošljite po elektronski pošti na naslov: maja.hakl.saje@nms.si

Prijavite se lahko do: 23. 10. 2020!