SI | EN

Dejavnosti

Naprej v preteklost, april 2024

Spoštovani!

Pomlad se počasi prebuja in prišel je čas za našo spletno akcijo #naprejvpreteklost, ki jo dvakrat letno organizirata Skupnost muzejev Slovenije in Služba za premično dediščino in muzeje pri Narodnem muzeju Slovenije.

Veseli nas, da tudi tokrat sodeluje več kot 60 slovenskih muzejev in galerij ter njihovih organizacijskih enot, ki vam bodo z objavami na svojih spletnih straneh in družbenih omrežjih ponovno približali bogato snovno in nesnovno dediščino, ki jo hranijo.

Muzeji smo prostori dialoga, druženja, uživanja, sprememb, srečevanja, kritičnega razmišljanja, sprejemanja, raziskovanja, iskanja, učenja. Kot prostori učenja pomembno sodelujemo pri oblikovanju in ustvarjanju trajnostnih prihodnosti, pripomoremo k odkrivanju in razumevanju kulturne dediščine, ozaveščanju in razvoju družbe. Tako je tokratna akcija ob pomladnem duhu posvečena učenju, številne objave muzejev pa naj ob tem tudi navdihujejo nove ideje ter vabijo k obisku.

Vabljeni torej, da med 15. in 21. aprilom 2024 z nami ponovno odpotujete #naprejvpreteklost ter odkrivate #pomladvmuzeju in #učenjevmuzeju.

Alenka Černelič Krošelj, predsednica predsedstva Skupnosti muzejev Slovenije

Jure Kusetič, Služba za premično dediščino in muzeje

Maja Hakl Saje, koordinatorica akcije

 

Dostop do spletnega programa: https://online.fliphtml5.com/mbaxd/fzbr/