SI | EN

Dejavnosti

Z igro do dediščine

                                                  

Skupnost muzejev Slovenije                                                                                                                                                         

Sekcija za izobraževanje in kominiciranje

Prešernova ulica 20

1000 Ljubljana

 

Z IGRO DO DEDIŠČINE

6.– 12. OKTOBER 2014

 

DVAINŠTIRIDESET SLOVENSKIH MUZEJEV IN GALERIJ V TEDNU OTROKA BREZPLAČNO ODPIRA SVOJA VRATA OTROKOM IN DRUŽINAM

 

V Tednu otroka, ki ga letos obeležujemo med 6. in 12. oktobrom 2014, Sekcija za izobraževanje in komuniciranje  Skupnosti muzejev Slovenije (SMS) že peto organizira akcijo Z IGRO DO DEDIŠČINE.

V akciji sodeluje kar 42 muzejev in galerij iz vseh slovenskih regij, ki so v tem tednu pripravili bogat program, namenjen otrokom in družinam.  Zanje bodo dejavnosti sodelujočih muzejev in galerij brezplačne.

 

V okviru akcije bodo slovenski muzeji in galerije v Tednu otroka pripravili različne razstave, družinske programe in druge javne prireditve (ustvarjalnice, igrarije, pripovedovalnice ter druge dogodke, nastope itd.), namenjene otrokom in družinam. Celoten program akcije je predstavljen v priloženih brošuri, v tiskani obliki pa so dostopne po celi Sloveniji.

 

Muzeji in galerije vas vabijo, da jih obiščete na številnih brezplačnih dogodkih, ki jih izvajamo v upanju, da vam približamo naše kulturne ustanove. Skupno akcijo muzejev in galerij za vas pripravljamo že peto leto v želji, da v naših ustanovah doživite čim več lepih trenutkov.

 

Nataša Ferlinc Krašovic,

koordinatorica Sekcije za izobraževanje in komuniciranje pri SMS