SI | EN

Dejavnosti

Z igro do dediščine 2013

Sedemintrideset slovenskih muzejev in galerij v Tednu otroka brezplačno odpira svoja vrata otrokom in družinam

 

V Tednu otroka, ki ga letos obeležujemo med 7. in 13. oktobrom 2013, Pedagoška sekcija Skupnosti muzejev Slovenije (SMS) organizira akcijo Z IGRO DO DEDIŠČINE.

 

V akciji sodeluje kar 37 muzejev in galerij iz vseh slovenskih regij, ki so v tem tednu pripravili bogat program, namenjen otrokom in družinam. Zanje bo ta teden vstop v muzeje in galerije, ki sodelujejo pri projektu, brezplačen.

 

V okviru akcije bodo slovenski muzeji in galerije v Tednu otroka pripravili različne razstave, družinske programe in druge javne prireditve (ustvarjalnice, igrarije, pripovedovalnice ter druge dogodke, nastope itd.), namenjene otrokom in družinam. Celoten program akcije je predstavljen v priloženih brošuri, v tiskani obliki pa bodo dostopne po celi Sloveniji.

 

Muzeji in galerije vas vabijo, da jih obiščete na številnih brezplačnih dogodkih, ki jih izvajamo v upanju, da vam približamo naše kulturne ustanove. Skupno akcijo muzejev in galerij za vas pripravljamo že četrto leto v želji, da v naših ustanovah doživite čim več lepih trenutkov.

 

Brošuro s seznamom dogodkov v okviru akcije Z igro do dediščine si oglejte tukaj.

 

Nataša Ferlinc Krašovic, koordinatorica Pedagoške sekcije pri SMS